Lapsiperheiden ääni kuuluviin

Tiedote 2.5.2017: Lapsiperheiden ääni kuuluviin

Lapsiperheiden Etujärjestö ry valitsi uuden hallituksen 29.4.2017. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Minna Mustonen Jyväskylästä. Muiksi jäseniksi valittiin Roberta Fabritius Mäntsälästä, Matti Sillanpää Espoosta, Ulla Savola Haapajärveltä, Mia Puolimatka Jyväskylästä ja Juhani Pekkola Kotkasta. Varajäseneksi valittiin Mirka Kupari Haapavesi.

- Keskeinen teemamme ja tavoitteemme tänä vuonna on saada lapsiperheiden ääni kuuluviin poliittisessa suunnittelussa ja päätöksenteossa. Perhevapaauudistus, lapsiperheiden selviytyminen arjessa ja syntyvyyden lisääminen ovat keskeisimpiä aiheita agendallamme. Perheet omaavat vahvan kokemusasiantuntijuuden ja tätä ei perhepolitiikassa kannata jättää käyttämättä, linjaa tuore puheenjohtaja Minna Mustonen.

- Lapsiperheiden Etujärjestö suosittelee Tasarahamallia perhevapaiden pohjaksi, koska se on toistaiseksi ainoa malli, jossa kaikkia päivähoitomuotoja tuetaan saman verran ja uudistuksen päähenkilö, eli lapsi, nostetaan keskiöön. Tasarahamalli ei arvota perheiden erilaisia valintoja, eikä se lisää yhteiskunnan kustannuksia, ne vain jaetaan toisin, Mustonen jatkaa.

Lapsiperheiden Etujärjestö ry on voittoa tavoittelematon, puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys, joka pyrkii edistämään lapsiperheiden hyvinvointia. Sen tavoitteena on saada aikaan lainsäädännössä muutoksia, joilla lisätään lapsiperheiden mahdollisuuksia löytää kunkin perheen yksilölliseen elämäntilanteeseen sopivia ratkaisuja sekä katkaista lapsiperheiden taloudellisen aseman heikkeneminen muuhu väestöön nähden.