Lapen kuntavaaliohjelma julkaistu

Tiedote 10.2.2021: LAPSI TUO LEIVÄN TULLESSAAN

Terve väestörakenne on Suomen talouden ja hyvinvointivaltion perusta ja välttämätön edellytys. Väestörakenne on terve, kun syntyy vähintään 2,1 lasta / nainen. Syntyvyys Suomessa romahti alle uusiutumisrajan vuonna 1969 ja on enää 1,4 lasta / nainen. Lapsia syntyy vuosittain n. 46 000 kun terveen väestörakenteen ylläpito edellyttää 71 000 lasta.

Lasten hupeneminen tuottaa itseään voimistavan pahan kierteen. Lakkautuslistalle joutuvat päiväkodit ja koulut. Lapsiperheiden vähetessä kuntien talous ja elinvoima hiipuvat. Leikkaukset ja toimintojen karsiminen eivät kuitenkaan korjaa ongelmien perussyytä: alhaista syntyvyyttä.

Alhainen syntyvyys on paitsi yleisen edun, myös suomalaisten tahdon vastainen asia. Suomalaiset haluaisivat saada keskimäärin 2,44 lasta. Syntyvyyteen vaikuttaa moni tekijä, joista suuri osa on kunnan toimivallassa.

Kuntien ahdinkoon ja hyvinvointivaltion säilyttämiseen on yksinkertainen ratkaisu: Suomalaiset arvostavat eniten hyvää elämää lasten kanssa. Lapset tuovat onnen, toivon ja kestävän tulevaisuuden. Kansalaisten oman lapsitoiveen toteuttaminen ratkaisee kestävyysvajeen muutamassa vuosikymmenessä. Kestävä talous ja elinvoimainen yhteisö on mahdollinen perheiden vuoksi. Hyvä elämä on sallittava ja rakennettava – jokaisessa kunnassa.

Lapsiperheiden Etujärjestö ry:n kuntavaaliohjelma on julkaistu ja voit ladata sen pdf-tiedostona klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

Screen-Shot-2021-02-10-at-13.51.44.png#asset:248