Lapset tuovat onnen, toivon ja kestävän tulevaisuuden

Lapsiperheiden Etujärjestön vuosikokous järjestettiin 19.4.2022 verkossa. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Roberta Fabritius Mäntsälästä ja muina hallituksen jäseninä jatkavat Kristiina Paju Somerolta, Juhani Pekkola Helsingistä sekä Matti Sillanpää Espoosta. Hallituksen varajäsenenä jatkaa Mirka Kupari Haapavedeltä.

Vuosikokous linjasi, että toimintakaudella 2022-2023 vaikuttamisen teemana on erityisesti lasten saannin aikaistamis- ja lapsilukutoiveiden toteuttamisedellytysten parantaminen. Alhainen syntyvyys on paitsi yleisen edun, myös suomalaisten tahdon vastainen asia. Suomalaiset haluaisivat saada keskimäärin 2,44 lasta. Kun esimerkiksi ensimmäisen lapsen voisi saada nuorempana, voisi sekä ensimmäisen että väestön uusiutumisen kannalta tärkeiden kahta lasta suurempien lapsilukutoiveiden toteuttaminen helpottua.

Tärkeimpiä aiheita ovat perheen tilanteen ja toiveiden mukaiset järjestelyt lastenhoidossa, lapsiperheiden kotipalvelu sekä verotus- ja kulutuskysymykset, näistä tärkeimpinä asumismenot, liikennekustannukset ja lapsilisien vaikutus. Lapsiperheiden Etujärjestö haluaa nostaa yleiseen tietoisuuteen myös tuen saannissa väliin putoavien lapsiperheiden tarpeet esimerkiksi hometaloloukussa olevat lapsiperheet.

Lapset tuovat onnen, toivon ja kestävän tulevaisuuden.