Adressi ja kannanotto luovutettu
JULKAISUVAPAA 18.1.2010

Uusi päivähoitolaki on valmisteilla ja monet alan ammattilaiset sekä vanhemmat ovat ottaneet kantaa lain sisältöön. Myös oikeusasiamies on huomauttanut nykyisen lain olevan puutteellinen ja antavan kunnille liian paljon tulkinnan varaa esimerkiksi ryhmäkokojen osalta.

Lapsiperheiden Etujärjestö ry on luovuttanut 15.1. peruspalveluministeri Paula Risikolle kannanoton ja adressin, joissa vedotaan, että ryhmäkoot määriteltäisiin laissa. Aluetoiminnan yhteyshenkilö Anna Lepistö ja Vantaan aluevastaava Johanna Happonen luovuttivat kannanoton ja adressin ministerille henkilökohtaisesti.

Kannanoton allekirjoittivat mm. monet alan yhdistykset, päiväkodinjohtajat ja terveydenhuollon ammattilaiset. Adressiin kertyi yksityishenkilöiden nimiä yli 4200.

Ministeri Risikko otti kannanoton erittäin positiivisesti vastaan. Risikko kiitteli järjestön esittämiä tutkimukseen pohjautuvia perusteluja ja toivoi jatkossakin järjestömme aktiivista osallistumista perhepoliittisten kannanottojen muodossa. Ministeri oli tyytyväinen siihen, että lain valmistelu on herättänyt keskustelua sekä ammattilaisten että perheiden parissa.

Luovutettu adressi ja kannanotto löytyvät osoitteessa:

http://www.adressit.com/paivahoidon_ryhmakoot

Allekirjoittanut antaa mielellään lisätietoa tapaamisesta sekä kannanotosta.

Ystävällisesti,
Anna Lepistö
Aluetoiminnan yhteyshenkilö
Hallituksen jäsen
Lapsiperheiden Etujärjestö ry
040 181 6720
lepistoanna(@)hotmail.com