Etujärjestö panostaa päivähoitoon ja yhteisöllisyyteen
Lapsiperheiden Etujärjestö ry (Lape) valitsi lauantaisessa vuosikokouksessaan Oulussa kempeleläisen Anna Lanas-Nevalan jatkamaan puheenjohtajana. Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Roberta Fabritius Oulusta, Johanna Happonen Vantaalta, Emilia Jääskeläinen Haukiputaalta sekä Henrietta Janhonen ja Anna Lepistö Porvoosta. Varajäseneksi valittiin porvoolainen Sanna Hamström.

Puheenjohtajan mukaan kevät on järjestössä hujahtanut huomattavan vilkkaan toiminnan merkeissä ja uusia aktiiveja on ilmoittautunut jatkuvasti mukaan toimintaan eri puolilta maata.
– Epäilemättä käsillä oleva taantuma ja leikkaukset ovat saaneet lapsiperheelliset jaloilleen ja käärimään hihat. Hyvä niin, aktiivisuus onkin ehdottomasti parasta, mitä nyt kannattaa tehdä, Lanas-Nevala toteaa hyvillään.

Tänä vuonna Lapen toiminnan painopisteenä on erityisesti lasten päivähoidon kehittäminen.
– Päivähoito koostuu kotihoidosta, perhepäivähoidosta ja päiväkotien varhaiskasvatuksesta. Tavoitteenamme on lisätä perheiden valinnanvapautta eri hoitomuotoja kehittämällä - ei suinkaan asettamalla niitä vastakkain, puheenjohtaja kiteyttää.

Lapsiperheiden Etujärjestö haluaa jatkossa tehdä paljon yhteistyötä muiden yhdistysten, yhteisöjen ja liittojen kanssa. Tavoitteena on aktiivisesti pyrkiä yhteistyöhön paitsi muiden perheyhdistysten, myös esimerkiksi ikäihmisten verkostojen kanssa.
– Ajatuksenamme on olla rakentamassa verkostoja, joiden kautta sekä erilaiset perheet että eri sukupolvet löytävät yhteisöllisyyden mahdollisuudet arjessa, Anna Lanas-Nevala visioi.

Lisätietoja:

Anna Lanas-Nevala
Puheenjohtaja
Lapsiperheiden Etujärjestö ry
p. 044-317 1282
anna.lanas(@)gmail.com