Lapelaisia kuntavaaliehdokkaita
Anja Kadziolka, Vihti

yrittäjä


Puolue: Vihreät
Ehdokasnumero: 156

Olen 39-vuotias markkinointialan yrittäjä. Asumme mieheni ja kahden lapsemme (1,5 ja 3-vuotiaat) kanssa Vihdin Otalammella, joka on noin 1900 asukkaan kylä noin 20 minuuttia kehä III:sta pohjoiseen.

Lähdin ehdokkaaksi, koska haluan parantaa asuinaluettani perheystävällisemmäksi. Meiltä puuttuu leikkikenttä, lisäksi päiväkoti ja koulu on pullollaan. Haluan vaikuttaa myös muihin asioihin, kuten yrityksien houkutteluun kunnan alueelle. Haluan tuoda kunnanvaltuustoon uusia, luovia ideoita asioiden hoitamiseen niin, että kustannussäästöjä ja synergiahyötyjä saataisiin aikaan. Toiminta kaipaa maalaisjärkeä, selkeää arvojärjestystä ja pitkäjänteistä suunnittelua.

Kunnanvaltuustossa haluan vaikuttaa erityisesti perhepalveluiden, terveydenhuollon ja päiväkotien kehittämiseen. Myös kunnan kehittämiseen organisaationa. Kunnan toimintaan kaivataan interaktiivisuutta. Avoimella keskustelulla annettaisiin kuntalaisille vaikutusmahdollisuuksia ja näin vähennettäisiin myös osaltaan syrjäytymistä – niin nuorten kuin aikuistenkin.

 

Elina Seitz,  Salo

lastensuojelun sosiaaliohjaaja


Puolue: Kristillisdemokraatit (sit.)
Ehdokasnumero: 291

Olen 35-vuotias salolainen, kahden koululaisen äiti, lastensuojelun sosiaaliohjaaja ja sosiaalityön opiskelija työn ohessa, lapsiperheaktivisti ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolestapuhuja. Minulle tärkeitä asioita ovat muunmuassa ihmisiin kohdistuvien vaikutusten arviointi, lapsiin kohdistuvien vaikutusten arviointi ja sosiaalisten vaikutusten arviointi. Eli, sen selvittäminen, miten tehdyt päätökset tulevat vaikuttamaan eri- ikäisten ja eri puolilla asuvien ihmisten elämään. Lähellä sydäntäni ovat muunmuassa lastensuojelu ja mielenterveystyö.

Olen Lapsiperheiden Etujärjestön jäsen , hallituksen jäsen ja Salon aluevastaava. Järjestän paikallistoimintana lastenvaatteiden ja tarvikkeiden Vaihtotori- vaihtotempauksia kaksi kertaa vuodessa, vaihtotempausten pitäminen alkoi vuonna 2008, tempaukset ovat olleet suosittuja ja tarpeellisia joten loppua niiden järjestämiselle ei ole näkyvissä.. smile Slogan: Pienten Puolella!

 

Kaarina Torkkola, Haapajärvi

iltapäivätoiminnan ohjaaja


Puolue: Keskusta
Ehdokasnumero:
41

Olen toiminut kunnallisena päättäjänä 2000-luvun alusta saakka: 8v. valtuutettuna ja 6v. kaupunginhallituksen jäsenenä.

Nyt olen varavaltuutettu, hallituksen varajäsen, sivistyslautakunnan jäsen ja varapuheenjohtaja ja Lapsiasiainneuvoston jäsen.  Selänteen tarkastuslautakunnan jäsenenä olen ollut kolme vuotta vastuualueenani hoiva- ja vanhustyö.

Aikuisiän päivätyöni olen tehnyt suurperheen kotiäitinä. Tämän johdosta lasten ja nuorten palvelut ovat olleet koko toimintani ajan se tärkein vaikuttamisen kohde.

Lasten kunnallisten kotipalvelujen osalta olemme edenneet Haapajärvellä pienen askeleen eteen päin.

Haapajärven Perhekeskus aloitti toimintansa tänä syksynä. Perhekeskuksessa meillä on avoin päiväkoti, perhekahvila, lapsiperheiden koulutus- ja vertaistukitoimintaa, aamu- ja iltapäivätoimintaa. Perhekeskustoiminnan vakiinnuttaminen ja kehittäminen vastamaan parhaalla tavalla haapajärvisten  lapsiperheiden tarpeita on seuraavan valtuustokauden yksi päätavoite.

 

 

Tuula Kähkönen, Helsinki

röntgenhoitaja


Puolue: Keskusta
Ehdokasnumero:
842

Olen Tuula Kähkönen, 48 vuotta. Minulla on kolme aivan ihanaa tytärtä, jotka ovat syntyneet 1997, 2001 ja 2002. Olen heidän yksinhuoltajansa vuodesta 2009 lähtien, jolloin heidän isänsä jätti tämän maailman pitkän sairastelun jälkeen. Koulutukseltani olen röntgenhoitaja ja FM (pääaineena matematiikka). Toimin röntgenhoitajan työssä. Päällimmäisenä asiana minulla on terveydenhuolto, lapsiperheen toimeentulo ja kouluasiat. Puolueista koen, että Keskusta ajaa lähinnä samoja asioita kuin minäkin.

Lapsiperheiden Etujärjestöön tutustuin vuonna 2002, kun lapseni olivat pieniä. Silloin mieheni oli lasten kanssa kotona ja huomasin, miten helppoa elämä oli, kun toinen vanhemmista oli kotona. Niinpä halusin edistää sitä ajatusta, että päivähoitoon täytyy olla erilaisia vaihtoehtoja ja myös kotivanhemmuutta on arvostettava. Työttömäksi matemaatikon työstäni jäin kesällä 2005. Kolme vuotta hain vakuutusyhtiöistä töitä, kunnes uskalsin hakea rötgenhoitajaksi 20 vuoden tauon jälkeen. Tein kaksi hakemusta ja heti sain töitä. Olen siis toiminut röntgenhoitajana vuodesta 2008 lähtien.