Lapen perhekahvila aloitti Kotkassa
Aloitin lapessa tänä keväänä ja kiitos vielä, että pääsin mukaan.

Asun Kotkassa perheeni kanssa ja toimin nyt siis täällä lapen Kotkan aluevastaavana.

Perustin keväällä Kotkan lapsiperheet Facebook-ryhmän, joka saikin suuren osallistujajoukon äitejä sekä myös isejä.

Olen aktiivisesti kevään ja kesän aikana suunnitellut sekä järjestänyt lapsiperheille toimintaa, jotta saisimme tarvittavaa vertaistukea vanhemmille sekä lapsille.
On ollut todella huolestuttavaa huomata kuinka yksinäisiä monet vanhemmat todellisuudessa ovat.

Kesällä aloitimme toiminnan leikkipuistotreffeillä. Kerran viikossa kokoonnuimme eri leikkipuistoihin nauttimaan kahvista, mehusta ja aikuiset sekä lapset toistemme seurasta. 

Nyt 7.9. vihdoin pääsimme aloittamaan myös perhekahvilan nuorisotalon tiloissa Karhulassa. Odotukset ovat innokkaat tulevaan syksyyn ja talveen kahvilan osalta, koska tällainen kokoontumispaikka puuttuu täältä ja on ollut todella kysytty. Lahjoituksilla saimme leluja sekä muita tarvikkeita kahvilaan. Ja muutama vapaaehtoinen äiti itseni lisäksi mukana hyörimässä kahvilassa.

Järjestän myös kerran kuussa "mammojen illan" samoissa nuorisotalon tiloissa äideille. Erilaisia teemoja ja hetkiä luvassa mm. luontaishoidoista ensiapu ja korukurssiin. Saavat näin äiditkin hetken omaa laatuaikaa tutussa porukassa.

Suunnittelua/keskustelua ollut myös lastenhoitoringistä. Eli muutaman vanhemman porukassa vuorotellen hoidetaan yhden perheen lapsia ja seuraavalla kerralla on taas toisen perheen vuoro. Näin ei kukaan joudu yksin hoitamaan vaan aina on muutama muu aikuinen seurana kera lasten ja kukaan ei ns. jää kiitollisuudenvelkaan vaan autamme toinen toisiamme.

Ilman meitä vapaaehtoisia aktiiveja ei moni asia lähde liikkeelle, joten rohkeasti vaan viemään tärkeitä asioita eteenpäin. 


Saila Silfvast on Kotkan aluevastaava, yrittäjä, perhepäivähoitaja, lapsilisäadressin perustaja ja kahden lapsen äiti.