Lapsiperheiden Etujärjestö liikutti lapsia ja vanhempia Oulussa
Lapsiperheiden Etujärjestö ry:n Oulun seudun paikallisjaosto järjesti yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa Nuori Suomi -perheliikuntatapahtuman Ainolanpuistossa keskiviikkona 22.4. Liikuntatapahtuma oli kaikille avoin ja maksuton vanhempien ja lasten yhteinen ohjattu liikuntatuokio.

Ainolanpuistoon saapui reilusti yli 50 ihmistä. Aurinko paistoi iltaan asti, eikä tuulikaan häirinnyt ulkoilijoita. Perheet olivat mielissään liikuntatapahtumasta ja kyselivät, että järjestetäänkö vastaavia tapahtumia toistekin.

Liikuntatuokio alkoi yhteisellä lämmittelyleikillä, jonka jälkeen kierrettiin erilaisia tehtävärasteja. Uutismiekkailua, tuplasuperpotkua, saippuakuplan metsästystä, hepparataa… Lapsia oli monen ikäisiä ja jokaisen tehtävän pystyi suorittaa omien taitojen mukaan. Lopuksi Lapsiperheiden Etujärjestö tarjosi janoisille mehua.

Tapahtuman ja liikuntatehtävät oli suunnitellut Nuori Suomi ja ohjemateriaalin sponsoroinut Kesko. Ensimmäistä kertaa toteutettu perhetapahtuma oli alunperin suunnattu päiväkodeille nimellä Pihaseikkailu. Tapahtuman tarkoitus oli edistää lasten päivittäistä liikkumista sekä vanhempien ja lasten yhdessäoloa. Oulun seudulla Lapsiperheiden Etujärjestö ry halusi toteuttaa tapahtuman leikkipuistossa, niin että siihen pääsivät osallistumaan myös ne perheet, joiden lapset hoidetaan kotona sekä lapset, joiden päiväkoti ei ollut lähtenyt tähän mukaan.Sää suosi innokkaita ulkoilijoita.


Vivian ja Josefina hepparadalla


Saippuakuplien metsästys oli suuri menestys