Lapsiperheiden Etujärjestö ry 10 vuotta
TIEDOTE

Lapsiperheiden Etujärjestö täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Juhlavuoden päätapahtumana järjestetään seminaari marraskuussa Haapajärvellä. Seminaarissa nostetaan esille mm. lasten kotihoitoon liittyviä tämän päivän ja tulevaisuuden haasteita. Ne ovat kysymyksiä, jotka nousevat harvoin esille yhteiskuntakeskustelussa. Perheen ja työelämän yhteensovittamisessa on nostettava yhteiskuntakeskusteluun lapsen hyvä arki, sanoo Lapen tuore puheenjohtaja Kaarina Torkkola.

Vuoden 2011 tavoitteita ovat Lapen tunnettuuden lisääminen, jotta aktiiviset ja vaikuttamiskanavia etsivät vanhemmat löytävät yhdistyksen.
Juhlavuoden toimintaan kuuluu myöskin yhteistyön laajentaminen muihin lapsiperhejärjestöihin ja isien houkuttelu mukaan lapen toimintaan.

Lapsiperheiden Etujärjestö ry (Lape) on vuonna 2001 perustettu valtakunnallinen yhdistys, jonka tehtävänä on edistää lapsiperheiden henkistä ja taloudellista hyvinvointia. Yhdistys auttaa vanhempia löytämään kunkin perheen omaan elämäntilanteeseen parhaiten sopivia ratkaisuja, jotta lapset voivat kasvaa tunnesiteiltään ja elämänarvoiltaan tasapainoisiksi ja vastuullisiksi kansalaisiksi
Lape toimii puoluepolitiikkaan ja uskontoon sitoutumattomana edunvalvojana ja vaikuttajana siten, että lapsiperheiden taloudelliset ja muut tarpeet tulevat huomioiduksi yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.
Lape ottaa kantaa lapsiperheiden kannalta ajankohtaisiin kysymyksiin, tekee lapsiperheiden tarpeita ja toivomuksia koskevia aloitteita ja kannanottoja yhteiskunnallisille päättäjille sekä pyrkii yhteistyöhön muiden sekä kotimaisten että ulkomaisten järjestöjen kanssa.

Lapsiperheiden Etujärjestön hallituksen puheenjohtajana toimii Kaarina Torkkola Haapajärveltä, varapuheenjohtajana Laura Hiltunen Kuopiosta ja sihteerinä Sanna Hamström Espoosta. Hallituksen muut jäsenet ovat Emilia Jääskeläinen Haukiputaalta, Janne Kylli Espoosta sekä Roberta Fabritius Rovaniemeltä, varajäsenenä toimii Anna Lepistö Porvoosta.

Lapsiperheiden Etujärjestöllä on asiaa hallitusneuvottelijoille.Lapen mielestä koko päivähoitojärjestelmän remontti tulee ottaa kiireisesti työn alle ja Suomeen tulee perustaa perheministeri.
Lisää Lapen tavoitteista hallituskaudelle 2011 – 2015 löydät osoitteesta:
http://lape.fi/yhdistys/tavoitteet_hallituskaudelle/

Lape toimittaa kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää Lapsiperheet-lehteä, jonka päätoimittaja on Anna Lanas-Nevala Kempeleestä.

Liity Lapen jäseneksi ja ryhdy kansamme toimintaan lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi.
Voit alkaa myöskin kannattajajäseneksi.Tutustu toimintaamme lapen nettisivuilla: http://www.lape.fi

Lapsiperheiden Etujärjestö ry.

Kaarina Torkkola
puheenjohtaja

Sanna Hamström.
sihteeri