Uusi hallitus toivoo päättäjiltä arvojen tarkistusta
Julkaisuvapaa tiedote 30.5.2012:

Lapsiperheiden Etujärjestön uusi hallitus on järjestäytynyt. Puheenjohtajaksi valittiin jo vuoden tehtävää hoitanut Kaarina Torkkola. Varapuheenjohtajaksi valittiin Roberta Fabritius ja sihteeriksi Tiina Tähtinen. Hallituksen muita jäseniä ovat Elina Seitz, Reetta Holmberg ja Anja Kadziolka.

Lapsiperheiden Etujärjestö jatkaa toimintaansa uuden hallituksen voimin. Toivomme päättäjien tarkistavan arvonsa päätöksenteossa ja todella ajattelevan lapsia, ei vain leikkauksia. Tällä hallituskaudella tulemme kehittämään keinoja siihen, että perheiden ääni kuuluu entistä paremmin.

- Haluamme, että jokaisella suomalaisella perheellä on mahdollisuus hoitaa lapsensa kotona kolmevuotiaiksi. Jos töihin lähtö on kuitenkin edessä ennen sitä, täytyy vanhemman voida luottaa siihen, että päiväkodissa olisi riittävästi hoitajia.
- Arvot pitää ottaa mukaan päätöksentekoon. Oma perhe on varmasti jokaisella omassa tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä. Miksei siis myös poliittisessa päätöksenteossa?
- Suomen talouskehitys ei voi olla kiinni pienten lasten kotihoidosta. Työllisyyden nostamisen painopiste tulisi olla muualla kuin siellä, missä ollaan jo kädet täynnä töitä. Jokainen vanhempi tietää, milloin oma lapsi on valmis päiväkotiin. Talousasiantuntijat eivät voi olla kuuntelematta kasvatusasiantuntijoita ja vanhempia tässä asiassa.

Porkkana toimii lastenkasvatuksessakin paremmin kuin keppi. Näin myös aikuisten maailmassa. Vanhempia ei voi pakottaa pois lastensa luota. Työhön siirtymistä täytyy kannustaa muilla keinoilla – päiväkodin, työnantajan ja valtion yhteisillä ratkaisuilla. Lape tulee jatkossa järjestämään enemmän rakentavaa keskustelua siitä, mitkä ratkaisut toimisivat tilanteen parantamiseksi.

Lapsiperheiden Etujärjestö ry (Lape) on vuonna 2001 perustettu valtakunnallinen yhdistys, jonka tehtävänä on edistää lapsiperheiden henkistä ja taloudellista hyvinvointia. Lape toimii puoluepolitiikkaan ja uskontoon sitoutumattomana edunvalvojana ja vaikuttajana siten, että lapsiperheiden taloudelliset ja muut tarpeet tulevat otetuksi huomioon yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.Lisätietoa
Kaarina Torkkola
Puheenjohtaja
Lapsiperheiden Etujärjestö ry
Puh. 040 836 7320
Sähköposti .(Javascriptin tulee olla käytössä jotta näet tämän sähköpostiosoitteen)

-

Tiedotteen laati uusi tiedottajamme Anja Kadziolka.